Vlas

Vlas is 100% plantaardig en is afkomstig van de vlasplant. In vlas bevind zich geen stof, ongedierte, parasieten of andere micro-organismen.

Het voordeel van vlas is dat het geen proppen vormt in de hoeven, niet tot de verzuring lijdt en dat de vlaselementen snel afbreken tot compost.

Vlas is erg zuinig in gebruik. Door de stal dagelijks schoon te maken hoeft u de stal slechts om 10/12 weken volledig leeg te halen.

De richtlijnen voor het gebruik van vlas zijn:

Voor de eerste keer instrooien
Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de vlaslemen op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat. Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter 5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter 7 balen vlas

Dagelijks
Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van vlasstrooisel is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

Wekelijks
Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de de bovenlaag bij te werken.

Om de tien a twaalf weken dient u het strooisel volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

Kwaliteit is ook belangrijk, bestel daarom bij Romli.nl

 

© 2015 - 2023 ROMLI.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel